Kepes Hedvig

Vintage Paint & Vintage Decor a facebookon: www.facebook.com/vintagepaintdecor
Bútorraktár facebook csoport: www.facebook.com/groups/738743999525365/
Festékturkáló facebook csoport: www.facebook.com/groups/568154353309683/


Első találkozásom a dekoratőr szakmával 10 éves koromban volt, amikor édesapám elvitt egy dekorüzembe, ahol akkor nem volt még plottervágó, de voltak előre elkészített sablonok, amik alapján kéziszerszámokkal vágták ki fóliából a betűket és egyéb formákat. Rengeteget tanultam az ott eltöltött iskola utáni délutánokon, mégis 25 év kellett hozzá, hogy ez a hobbi hivatásommá váljon, hiszen mérnök Édesapám és főkönyvelő Édesanyám szakmai életútja valahogy más irányba „kényszerített”, amiből aztán hosszú útkeresés lett, a kreativitásomat pedig csak hobbi szinten tartva otthon alkottam és formáltam szinte folyamatosan a környezetemet.

Mindeközben voltam felszolgáló, pultoslány, hotelportás, szobalány; nyújtottam telefonos segítséget törött lábú síelőknek; béreltem kölcsönautót külföldön lerobbant sofőröknek; rendeltem tollat, papírt, radírgumit, celluxot; írtam százával körlevelet ügyfeleknek; szerveztem csapatépítő programot lelkes kollégáknak; vezettem be új arculatot a magyar piacra; írtam sajtótájékoztató anyagot és rendeltem büféreggelit; ültem végig több napos marketing konferenciákat; szerkesztettem tonnányi nyomdai anyagot; terveztem több tucat logót és építtettem kiállítási standokat…többek között…

Egy munka kapcsán találkoztam valakivel, akivel azonnal egymásra hangolódtunk, és a közös munka csodás eredményeket hozott. A szakmai összhangból aztán szerelem lett, majd közös hobbi, aztán közös hivatás. Ha Ő nincs a támogató, inspiráló jelenlétével, ma nem csak én, de sokan mások is kevesebbek lennének, hiszen a látványműhely közös gyermekünk. Létrehozásához mindkettőnk egyéni tehetsége, érdeklődési köre és szakmai múltja kellett.

Én otthonról olyan értékeket hozok, amelyek megalapozták mind a kreativitásom fejlődését, mind a környezethez és embertársaimhoz fűződő kapcsolatomat.

Habár jómódú családban nőttem fel, szüleim mégsem szórták a pénzt felesleges dolgokra. Emlékszem gyerekkoromból, hogy a tejfölös dobozokat mindig összegyűjtöttük, amikben aztán édesapám nevelte a paradicsom és paprika palántákat, pedig vehetett volna több tucat apró cserepet is hozzá… Vagy például én sokáig azt sem tudtam, hogy a tapétázás és festés-mázolás külön szakma, mert mi ezeket mind magunk csináltuk…csupán a közös munka és a közös alkotás öröméért.

Első komolyabb bútorfestésem például még zománcfestékkel történt 20 éves koromban, amikor is elkezdtem önálló életemet egy üres albérletben, amit innen-onnan kapott bútorokkal tudtam berendezni. Nem volt kérdés, hogy a divatjamúlt szekrényeket az akkori ízlésemre formálom. Innentől kezdve nem volt megállás, Édesanyám kitartását örökölve folyamatosan kísérleteztem különböző festékekkel, anyagokkal, és a kísérletezések közben Édesapámtól ellesett barkács-technikák alkalmazásával nem csak festettem, de át is alakítottam dolgokat. Eleinte magamnak, aztán már barátoknak is.

Sándor hasonló értékrenddel kelt útjára az életben, így mindennapjainkban nagy szerepet játszik a környezet megóvása, az újrahasznosítás, illetve a régi dolgok új funkcióba helyezése. A látványműhely kialakításához szinte egyenes út vezetett. Sándor 25 éve meglévő, kiállítási standok tervezésére és kivitelezésére specializálódott cégének új, lakossági divíziójaként hoztuk létre 2015. februárjában a műhelyt Budapest belvárosában, ahol nem csak mi alkotunk különböző dekorációs elemeket és festünk át vagy helyezünk új funkcióba bútorokat és lakberendezési tárgyakat, hanem szívesen bevezetjük az alkotás örömeibe a lelkes jelentkezőket is magyar és angol nyelven tartott, különböző egyéni vagy csoportos tanfolyamainkon. Szívügyünknek tartjuk továbbá, hogy a már megunt tárgyak, bútorok ne a lomtalanítási kupacok mélyén kössenek ki, hanem inkább cseréljenek gazdát, ezért ebben is segítséget nyújtunk. Én magam társalapítója és moderátora vagyok a Bútorraktár, valamint a Festékturkáló facebook csoportoknak is, ahol érdemes a hobbistáknak szétnézniük, ha másodkézből szeretnének hozzájutni festhető, átalakítható bútorokhoz, vagy megmaradt festékekhez.

A dekoráláshoz és bútorfestéshez ma már a dán Vintage Paint márka termékeit használjuk, amelynek kizárólagos magyarországi képviselőjeként és hivatalos forgalmazójaként olyan termékpalettát kínálunk mind a kezdőknek, mind pedig a profiknak, amellyel nem csak eszközt és anyagot adunk a kezükbe, hanem egy életérzést nyújtunk… mindezt most már 140 m2-en.

SKANDINÁV STÍLUS ~ FRANCIA ELEGANCIA

Segítségre van szükséged?

ALKOTÓ ENERGIA TÁBOR
a Pentart szakmai védnökségével

  • Pályázni kizárólag elektronikus úton a www.alkotoenergia.hu/alkototabor2017 oldalon található - motivációs kérdést is tartalmazó - elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével, valamint a tábor szabályzatának elfogadásával lehet.
  • A pályázók pályázattal kapcsolatos kérdéseit az alkotoenergia@npp.hu e-mail-címen fogadjuk 2017. május 22-ig, 12 óráig.
  • A pályázati anyagok feltöltésével kapcsolatos technikai kérdéseket a help@alkotoenergia.hu e-mail-címen fogadjuk.

DIY alkotó energia MVM Group