Szeretnék pár szóban bemutatkozni – tenném ezt úgy, hogy kicsit valóban lehetőséget adjon ez a néhány rövid mondat arra, hogy megmutassam, ki vagyok , miért , hogyan jutottam el az életemnek ehhez a szakaszához, mivel foglalkozom. Kmetyó Lászlóné Krisztina vagyok, Dabason élek a családommal, születésem óta. 3 gyermek édesanyja vagyok, a negyvenes éveim közepén, valószínűleg ugyanolyan háziasszony, édesanya, feleség, mint ti legtöbben. Sok évig állami cég alkalmazottjaként dolgoztam, miközben mindig úgy éreztem tévúton járok. Pici korom óta imádtam rajzolni, festeni, később kötöttem, varrtam. Miután a gyerekeim megszülettek még inkább belekóstoltam a csináld magad tevékenységekbe. A gyerekek jelmezei, a sok varrott függöny, párna és játék, minden ünnepi dekoráció, ajándék és a többi…Semmilyen ez irányú végzettségem nincs, ha valamit meglátok, szívesen megpróbálkozom vele, leginkább a megérzéseim vezetnek.

Rengeteg inspiráció éri az embert az élete során, én ezeket kerestem is mindig, így nagyon sok minden próbáltam már-több kevesebb sikerrel. Nem tervezek, úgy mondanám "érzek" és belevágok. Rendkívüli módon kedvelem a változásokat a környezetemben, az életteremben, ezért állandóan átrendezek, varrok, festek. Nem ritka, hogy estére más színű a konyha, vagy a nappali fotel- és ezt sokszor még magam sem tudom előre. Ne úgy képzeljétek, hogy a színek kavalkádja található nálunk, nagyon erős az igényem a harmóniára, ami a színeket illeti, igyekszem jól behatárolható árnyalatok közt mozogni,- bár nagyon tetszenek az ütős, vagány darabok-másoknál. Szerencsére stabil hátországom van a férjem személyében,ő semmilyen gátat nem szab nekem, amikor valamit változásra ítélek,bízik az ízlésemben ami nagyszerű, önbizalom növelő dolog. Az otthonunk, kertünk minden négyzetcentimétere a kezünk munkája, sok éve szépítgetjük mindkettőt.

Volt némi kitérő a lakcímemet illetően, ugyanis pár évig külföldön éltünk. A jelenlegi munkám is ezzel kapcsolatosan indult el. Az ott bérelt ház átalakítása kapcsán ismerkedtem meg a bútorok festésével, ekkor még csak abszolút anyagi megfontolásból festettem át a ház bútorait, amiket így nem kellet lecserélni, és kár is lett volna. A legjobb festéket keresve találtam rá – egy kedves ismerősöm ajándékában- a német Lignocolor krétafestékre. Ez egy fantasztikus teljesen környezet- és bababarát festék, hozzánk hobbi felhasználókhoz igazítva. Ekkor még úgy hittem már nem térünk vissza Magyarországra, de soha ne mondd, hogy soha- Magyarország-Dabas visszahívott minket, mégis hazaköltöztünk. A költözés tervezése során vetődött fel,

hogy megkeresve a gyártót, ezt a nagyszerű terméket a hazai alkotóknak is elhozzuk, és így jómagam hódolhatok a hobbimnak – a bútorfestésnek– és ezután majd ez lehetne a munkám is. És valóban: a bútorfestés az a tevékenység amit eddig a legnagyobb lelkesedéssel űzök. El kell kezdeni, én is minden darabbal tanulok, bár tudom, még sok tapasztalás vár rám. Látni, amikor egy öreg darab, melyet már tűzifaként láttunk magunk előtt-új életre kel, és lesz dísze a jelenlegi otthonunknak. A nagyi komódja, akár a mi teljesen más stílusú otthonunkban is helyet kaphat, egy kis átalakítással, egy új színnel- és ahányszor csak ránézünk majd erre a bútorra a múltja vele lesz, a mi jelenünkben. De a legmodernebb bútor is átfesthető, és máris új hangulatot nyújt. Az újrahasznosítás számomra legjobb formája.

Jelenleg forgalmazója vagyok ennek a márkának, közben gyermeket nevelek, hétköznapi - egyszerű életet élek, és ha időm majd engedi, még több bútort festek. Sok időt töltök a kapcsolattartással, mindig és mindenkinek válaszolok, kivételesen fontosnak tartom mindenki kérdéseit, és a személyes figyelmet. Ezért szoktam biztatni az érdeklődőket keressenek meg, akár személyesen is. Bár régen zárkózott életet éltem, ma szívesen hívok be bárkit az otthonomba- úgy gondolom az a hiteles, ha azt mutatjuk, abban élünk amit kommunikálunk.

Webáruházat üzemeltetek, ugyanitt blogot írok, "otthon, kert dekor" témában, DIY ötletekkel, és a festék felhasználási módjairól – ezen kívül egy több ezer főt magába foglaló csoportot igazgatok – igyekezve mindenki munkáját méltatni, kérdésekre válaszolni. Fontosnak tartom, hogy legyen olyan felület, ahol a munkákat bátran bemutathatja az, aki szeretne visszajelzést is kapni, ez a pályázat is remek alkalom lesz erre. A termékeket szeretem bemutatni a saját bútoraimon, és mindent kipróbálok mielőtt állást foglalok. Számomra nagyon fontos, hogy ne agresszív kampánnyal keressük meg a jövendőbeli vásárlóikat, mivel felhasználó is vagyok, mindent ilyen alapon mérek, hiszem, hogy a valóban jó termék nem okoz csalódást, használata egyszerű, könnyű, és csodálatos eredményt hoz. Nincs annál jobb érzés, ha hátralépve elégedetten azt mondhatod: Igen ezt én csináltam.

Alkalmanként workshop-ot is tartok, ahol együtt készítünk el gyönyörű darabokat, megmutatok mindent, amit én tudok, de mindig tanulunk egymástól is valamit. Ezek jó hangulatú együttlétek, számomra hatalmas ötömet okoz, amikor a résztvevők boldogan viszik haza a maguk által készített darabokat.

A DIY kultúra napjainkban fénykorát éli, egyre többen keresnek olyan hobbit, ami kikapcsol minket a napi mókuskerékből, amit ha csinálunk, nem számít milyen végzettségünk van, ugyanolyan a kis párna, amit egy agysebész varr, mint egy 5 gyermeket otthon nevelő édesanya munkája- alkotás közben egyformák vagyunk.

A saját magunk által készített munka, bármely apróság, vagy ajándék, nemcsak másnak okozhat örömet, de elhozza azt az azonnali sikerélményt, amire mindenkinek nagy szüksége van, a mai teljesítmény orientált világban. Aki alkot: szabad! Számára nincsenek szabályok, nem csak tárgyat készít, de érzelmeket is generál ezáltal. Sokan mondják nekem: én ezt nem tudom - nem merem. Merd, mert meg tudod csinálni, keress inspirációt, és hagyd, hogy a megérzéseid is vezessenek. Vágj bele! Nem tudod majd abbahagyni. 

Segítségre van szükséged?

ALKOTÓ ENERGIA TÁBOR
a Pentart szakmai védnökségével

  • Pályázni kizárólag elektronikus úton a www.alkotoenergia.hu/alkototabor2017 oldalon található - motivációs kérdést is tartalmazó - elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével, valamint a tábor szabályzatának elfogadásával lehet.
  • A pályázók pályázattal kapcsolatos kérdéseit az alkotoenergia@npp.hu e-mail-címen fogadjuk 2017. május 22-ig, 12 óráig.
  • A pályázati anyagok feltöltésével kapcsolatos technikai kérdéseket a help@alkotoenergia.hu e-mail-címen fogadjuk.

DIY alkotó energia MVM Group