Szendrődi Enikő vagyok, a Nemiskacat Látványműhely megálmodója, hobbi bútorfestő, blogger. Három gyermekes anyukaságom előtti életemben közgazdászként dolgoztam. Pár éve szeretettem volna vásárolni egy rusztikus, koptatott bútort, ehelyett azonban pénztárcakímélés okán inkább “csináld magad” antikolási technikák után kezdtem kutakodni az interneten. Így találtam rá egy angol díszítő festékre, melynek használata annyira megtetszett, hogy kis közösség kezdtem szervezni olyanokból, akik szintén szerették volna azt kipróbálni és szívesen fedezték fel az otthoni bútorfestés örömét. Ebből teljesedett ki a Nemiskacat blog, majd lett a Facebook Hobbi Bútorfestők csoport.

Számomra Annie Sloan Chalk Paint™ festéke új távlatot nyitott a bútorfestéshez való megközelítésben, és azt a szinte átütő erejű felfedezést hozta, hogy a bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató foglalatosság is egyben.

Nem vagyok lakberendező, a saját otthonom a színtere amatőr megmozdulásaimnak, szenvedélyesen gyűjtöm a régi (nem is) kacatokat. Imádon az antikolt, koptatott bútorokat, ezért különböző antikolási technikákat próbálgatok, stílusom a tágan értelmezett vidékies, amibe éppúgy belefér az angol kockás, mint a magyar paraszti, éppúgy a barokkos túlzás, mint a skandináv egyszerűség, de nem vetem meg az ipari stílust sem, szóval, mindezek izgalmas eklektikája.

Annie Sloan az elmúlt 25 évben a dísztítő festés forradalmának vezetőjeként a dekorációs festészet és a színek széles körben elismert és nagy tiszteletnek örvendő szakértőjévé vált, épp ezért óriási öröm számomra, hogy megismerhettem és tőle tanulhatok.  Annie-nél Oxfordban tett személyes látogatásom után, 2014-ben nyitottam meg látványműhelyem Biatorbágyon, ahol a kísérletezéssel és kreativitással teli bútorfestés élményét szeretném átadni a hozzám betérőknek. A Chalk Paint ™ festék a nagyobb kifejezési szabadsággal, függetlenséggel, intuícióval teli munkára, a szabályok megszegésése és a díszítő festés élvezetére ösztönöz. A Nemiskacat Látványműhely egy olyan hely, ahol azoknak segítek, akik saját bútorfestési ötleteiket szeretnék megvalósítani. Akár új életteret alakítasz ki, akár a nagyi rég porosodó bútorát szeretnéd átfesteni, vagy csak unod a meglévőket, ragadj bátran ecsetet és fesd át!  - erre szeretnék ösztönző útmutatást nyújtani a Nemiskacat Látványműhelyben.

Emellett tartok workshopokat is, ahol megtanulhatod hogyan használd egyszerűen a különböző antikolási- és bútordekorációs technikákat, illetve megmutatom Annie Sloan módszerét és a Chalk Paint ™ festékben rejlő sok-sok lehetőséget.

Szendrődi Enikő
Annie Sloan disztribútor
Nemiskacat Látványműhely

Segítségre van szükséged?

ALKOTÓ ENERGIA TÁBOR
a Pentart szakmai védnökségével

  • Pályázni kizárólag elektronikus úton a www.alkotoenergia.hu/alkototabor2017 oldalon található - motivációs kérdést is tartalmazó - elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével, valamint a tábor szabályzatának elfogadásával lehet.
  • A pályázók pályázattal kapcsolatos kérdéseit az alkotoenergia@npp.hu e-mail-címen fogadjuk 2017. május 22-ig, 12 óráig.
  • A pályázati anyagok feltöltésével kapcsolatos technikai kérdéseket a help@alkotoenergia.hu e-mail-címen fogadjuk.

DIY alkotó energia MVM Group